Dela

VILL DU SÄLJA DIN SADEL?

Sadelförmedling/Försäljningsuppdrag


Vi tar emot begagnade sadlar för försäljningsuppdrag.
När du lämnar in din sadel skriver vi ett kontrakt med gällande villkor för sadelförmedling.
Självklart kan du när som helst avbryta uppdraget och vi tar då ut en summa på 500 kr för det arbete och annonsering som vi har lagt ned. Om du vill att sadeln ska skickas tillbaka till dig faktureras fraktavgiften. Sadeln skall i normala fall skickas inom 14 dagar efter att det skriftligt meddelats oss att du vill avbryta uppdraget.
Priset på sadeln bestämmer du själv förutsatt att vi anser att det ligger inom rimliga gränser för sadelns värde.
Vi hjälper till att värdera sadeln om du känner dig osäker på sadelns värde. Det är till fördel för dig som vill sälja din sadel om du anger ett lägsta pris du kan tänka dig att sälja sadeln för. Vid bud från köpare som vi anser rimligt kontaktar vi dig som säljare och du får möjlighet att acceptera eller neka budet.
När sadeln är såld betalas försäljningspriset, minus vår provision, ut till dig som säljare inom 30 dagar efter det att köpesumman har kommit oss tillhanda.
Vi förbehåller oss rätten att tacka nej till försäljningsuppdrag där vi anser att priset ligger orimligt högt i förhållande till sadelns värde eller där det föreligger andra fel eller problem med sadeln som gör den svår att sälja eller ex. där sadeln ej är lämpad för användning på häst alternativt trasig eller ojämn i stoppningen eller andra liknande företeelser.
Tänk på att du, när du lämnar in sadeln hos oss, ger oss ett godkännande om att sadeln får provridas av intresserade köpare, detta för att vi ska kunna erbjuda så god passform som möjligt på sadlarna till våra kunder.
Detta kan medföra ett normalt slitage och med små märken som följd. Vi är naturligtvis ytterst försiktiga med inlämnade sadlar och gör allt för att de ska förbli i samma skicka som de lämnades in.
Även korttidsutlåning till spekulant medgives av sadelägaren.
Sadeln kan lämnas in hos oss på:
Xiting Equestrian SDL
Lassbacksvägen 10, 94591 NORRFJÄRDEN
xitingequestrian@gmail.com 070-2497888

Om du skickar din sadel till oss kan du skicka den via Posten DPD Företagspaket, DHL eller Schenker med utkörning till oss.
Om vi behöver åka och hämta ut paketet på något utlämningsställe så debiterar vi en avgift på 300 kr/sadel.
Vi ansvarar i övrigt för sadeln under tiden är hos oss, men sadlar ersätts EJ vid inbrott, rån eller brand i butikens lokaler. Kontrollera med ditt försäkringsbolag att din hemförsäkring gäller.
För nyare sadlar vill vi ha kopia på kvitto och garanti på sadeln. Du behöver även kunna styrka att du äger även äldre sadlar (kvitto).
Vi vill även se legItimation när sadeln lämnas in. Om du skickar sadeln bifogar du kopia på handlingarna med sadeln.
Detta för att förhindra spridning av stulna sadlar.
Sadelns id-nummer får ej vara borttaget eller manipulerat på nåt sätt.
Kontraktet gäller som kvitto på inlämnad sadel och är en värdehandling.

Vår provision är 22% av försäljningspriset, dock lägst 2000 kr.

Avtal och villkor finns att ladda hem, se länkar nedanför. Har du svårt att öppna dokumenten så finner du avtalet här.Kom ihåg lista:

  1. Endast VÄL rengjorda sadlar lämnas in. Anser vi att sadeln behöver rengöras tillkommer en avgift på 400 kr i förskott.
  2. Kanalen skall vara minst tre fingrar bred.
  3. Bommen ska vara hel och ej vriden eller sned.
  4. Sadlar med dålig stoppning är svåra att sälja, vi rekommenderar att stoppa om sadeln innan försäljningen, din sadel är då mer attraktiv - du får oftast igen de pengar du lagt ut på sadeln i ökat attraktionsvärde.
  5. Sadeln ska vara av ett godtagbart märke.
  6. Värdering av sadel gör vi när vi har sadeln här hos oss där vi kan förvissa oss om sadelns skick och utförande. Värdering sker med hänsyn till gällande markandspriser av märke & modell (begagnat), sadelns utförande, skick och ålder.